Opening eerste HyCare Melkvee Rendementsstal

Op 14 juni a.s. wordt de eerste Melkvee Rendementsstal geopend volgens de HyCare-methode. Deze stal is van familie Seuntiëns en is gevestigd in Knegsel. De officiële opening zal verricht worden door Hans Huijbers, voorzitter van ZLTO. Diverse genodigden uit de sector zullen hierbij aanwezig zijn.

In deze stal wordt de op hoge gezondheidsstatus gerichte aanpak, oftewel HyCare, van MS Schippers toegepast.“Naast extra rendement en een langere levensduur gaat HyCare de melkveehouder meer werkplezier opleveren.” Wilco de Crom, Europees Divisiemanager Rundvee, heeft samen met melkveehouder Jos Seuntiëns de integrale aanpak van hygiëne en zorg ingericht op het bedrijf van Jos.Jos heeft een melkveebedrijf met 230 melkkoeien.

HyCare

“Met deze aanpak gaan we bewijzen dat het een echte rendementsstal voor melkvee is”, aldus Wilco de Crom. “Gezondere koeien geven meer melk met hogere gehalten en ze hebben bijna de helft minder klauwaandoeningen. Bovendien zullen minder problemen met uiers en de vruchtbaarheid optreden. Koeien die volgens de HyCare-methoden worden gehouden hebben een langer en productiever leven.”

Beleven en ervaren

De stal is te bezoeken. In de skybox is een beleefruimte ingericht, daarnaast zijn alle pijlers van HyCare ook in het echt te zien. Voor een bezoek kan contact opgenomen worden met MS Schippers, 0497 339771.

“Het doel van HyCare is een langer en productiever leven voor het melkvee, door optimale hygiëne en een goede verzorging van de koeien gedurende cruciale periodes”

logo

Want to know more about HyCare?

Latest news

Liveblog Maenhout
Maenhout
Varkenshouderij
The Piglet of Tomorrow
Pig-farming-headers-_0010_Header
Fokbedrijf Maenhout
dairy-header-_0011_Header_slider
Hoogland
poultry-header-_0007_Header_slider
Reducing antimicrobial use in european livestock production
iconbluepoultry
atp